Sitruuna-unikonsiemenkakku

Tämä kakku on ihanan sitruunainen ja unikonsiemenet tuovat mukavaa tekstuuria. Kakku muistuttaa paljon aikaisemmin tekemääni avokadokakkua, mutta se on raikkaampi ja keväisempi. Muokkasin alkuperäisen reseptin puolikkaaksi, jolla tuli oikein mukavan kokoinen pikkukakku.

Sitruuna-unikonsiemenkakku

Pohja:

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl unikonsiemeniä
100g pehmitettyä voita
1 sitruunan kuori
3 dl piimää
3 munanvalkuaista

Laita uuni lämpenemään 175°C. Yhdistä kulhossa kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja pehmitä muutama sekuntti mikrossa. Sekoita jauhoja sähkövatkaimella lisäten pikkuhiljaa vuorotellen voita ja piimää. Lisää myös raastettu sitruunan kuori. Vaahdota tasaiseksi massaksi. Vaahdota valkuaiset erikseen ja kääntele varovasti sekaan. Kaada massa mielellään kahteen samankokoiseen voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan, jotta pohjat kypsyvät tasaisesti. Itse paistoin poikkeuksellisesti massan pikkukattilassa, mikä ei ollut mikään paras ratkaisu. Kakku jää helposti raa’aksi ja kypsyy todella hitaasti. Olkaa siis minua viisaampia! Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Paksuudesta riippuen paistoaika vaihtelee 30-50 min välillä.

Kuva

Keitä odotellessa sitruunasiirappi:

3/4 dl vettä
1 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria

Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua niin kauan, kunnes nestettä on haihtunut tarpeeksi ja se saa hieman siirappimaisen olemuksen. Halkaise vielä lämpimät kakut ja valele palat siirapilla. Anna jäähtyä kunnolla.

Kuva

Kuorrute:

1 sitruunan kuori
200 g tuorejuustoa
(200 g  pehmeää voita)
tomusokeria

Raasta sitruunan kuori ja yhdistä tuorejuuston kanssa sähkövatkaimella. Mausta maun mukaan tomusokerilla. Jätin itse tällä kertaa voin pois, joten se on myös mahdollista. Voin kanssa kuorrutteesta tulee kuitenkin paksumpaa, täyteläisempää vaaleampaa ja helpommin levitettävää. Sitä myös riittää paremmin. Jos et pihistele kaloreista, vaahdota ensin pehmeä voi ja lisää siihen muut ainekset. Levitä kuorrutetta kerrosten väliin ja kakun päälle. Koristele kakku unikonsiemenillä ja nauti!

Kuva

Kuva

– Essi

Mainokset