Vegaaninen mustikkapiirakka

Tämä herkku yllätti tekijänsä helppoudellaan ja pehmeän kuohkealla rakenteellaan. Suloisen maukas mustikkapiirakka, joka käy vegaaneille, elikkä samalla myös maidottomaan ja munattomaan ruokavalioon! Ja mainitsinko vielä että tämä oli superhelppo valmistaa?

Itse tein koulussa tämän ohjeen kolminkertaisena, jolloin siitä tuli neljä pienempää piirakkaa. Tästä ohjeesta tulisi varmaankin yksi keskikokoinen vuoallinen.

Vegaaninen mustikkapiirakka

1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua kasvimargariinia
2 1/2 dl omenatäysmehua

Päälle:

Mustikoita (pakaste)
Pari ruokalusikallista perunajauhoja ja sokeria

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja omenamehu ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada massa voideltuun/leivinpaperoituun vuokaan. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri, ja ripottele pohjan päälle. Paista piirakkaa 200°C n. 30 min.

Kuva

Kuva

Kuva

Tarjoile piirakka esim. vaniljakastikkeen kera!

– Essi

Mainokset