pinaatti-quinoa-paprikat

Tarvitset:

700g suippopaprikoita (7kpl)
1/2 kg pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl quinoaa
4 dl vettä
1/2 kasvileimikuutio
1 kesäkurpitsa
2 tl oreganoa
2 tl basilikaa
1 tl rosmariinia
1 tl minttua
2 tl mustapippuria
1/2 tl chiliä
2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 dl (parmesan)juustoraastetta

Kuva

Laita uuni lämpenemään 200°C:een. Pese ja halkaise paprikat, levitä pellille ja laita ne uuniin esikypsentymään kymmeneksi minuutiksi.

Kuva

Keitä quinoa kasvisliemen kanssa kypsäksi (muista huudella ne ensin). Silppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Hienonna kesäkurpitsa sekä pinaatti ja lisää pannulle sipulin joukkoon. Anna kypsyä rauhassa kannen alla, mutta kääntele välillä. Kun quinoa on kypsää lisää se myös paistinpannulle. Lisää mausteet ja kääntele siten että turha neste pääsee haihtumaan ja mausteet sekoittumaan.

Kuva

Täytä paprikat ja ripottele päälle esimerksiksi parmesaaniraastetta.

Kuva

Kuva

Paista uunin keskitasolla noin 25 min, tai kunnes juusto on alkanut saamaan mukavasti väriä.

Kuva

– Laura

Mainokset