Vegaani banaanikakku

Ihanan mehevä vegaaninen jälkiruoka, joka maisuuu mainiosti normaaliruokavalioisellekin.

Tarvitset:

4 kypsää banaania
3 rkl maapähkinävoita
3 rkl öljyä
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl leseitä
0, 5 dl (ruoko)sokeria
1,5dl (täysjyvä)jauhoja
1 tl kanelia
2 tl leivijauhetta

Laita uuni lämpenemään 200° asteeseen.

Muussaa 3,5 banaania (viimeinen puolikas jää koristeluun). Sekoita kulhossa maapähkinävoin, sokerin ja öljyn kanssa kunnolla sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten joukon jatkeeksi. Kaada seos (leivinpaperilla vuorattuun/voideltuun) uunivuokaan. Laita koristeeksi banaaniviipaleita.

Kuva

Paista uunin keskitasolla reilu puoli tuntia. Tarkkaile kypsyyttä, mutta jätä kuitnekin mukavan meheväksi ja kosteaksi.

Kuva

Jos tarjoilet kakun lämpimänä, ota huomioon, että se voi vähän ”valua”, mutta jäähdyttyään se pysyy jo paremmmin kasassa.

Kuva

– Laura

Mainokset