Paistetut ruusukaalit

Tarvitset:

500 g ruusukaaleja
2-3 valkosipulin kynttä
1 pieni kuivattu chilipalko (peperoncino)
oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
2 tl seesaminsiemeniä
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria

Pese ruusukaalit ja poista veistellä niiden kova kanta. Halkaise ne puoliksi. Kuori valkosipulit ja murskaa niiden rakenne. Hienonna chili. Kaada reilu loraus öljyä pannulle ja laita kuumenemaan valkosipulien ja chilin kanssa. Sekoittele, jotta maku irtoaa. Kun alkaa tiristä, lisää ruusukaalit pannulle leikkuupinta pannua vasten. Laita kansi päälle ja anna kypsyä viitisen minuuttia.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ota sitten kansi pois ja kääntele kaaleja. Lisää niiden joukkoon balsamico, seesaminsiemenet, suola ja pippuri.

Tarjoile lämpimänä esim. itujen ja jogurttipohjaisen kastikkeen kera!

Kuva

Advertisements