Peruna-pinaatti-paistos

Alkukesän tervehdys Budapestin keittiöstä!

Kuva

Tarvitset:

1 kg perunoita
250 g tuoretta pinaattia
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
0,5 dl juustoraastetta (esim. pecorino)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
+ koristeeksi tuoretta oreganoa, pinjasiemeniä

Kuori ja paloittele perunat ja laita ne kiehumaan kattilaan pienehkössä vesimäärässä. Silppua sipulit ja kuullota ne kevyesti oliiviöljyssä. Lisää ne sitten perunoiden joukkoon. Sillä välin kun perunat kypsyvät raasta juusto, huuhtele ja hienonna pinaatti kevyesti. Lisää pinaatti perunoiden ja sipuleiden joukkoon kun perunat ovat alkaneet pehmetä.

Hämmentele ja anna kypsyä kunnes perunat ovat jo ”muussaamiskelpoisia”. Lisää sitten mausteet ja juustoraaste sekä mukava loraus oliiviöljyä ja ota kattila pois levyltä. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Tarkista maku! Kaada sitten seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle pinjasiemeniä (+oliiviöljyä). Käytä uunissa 200°C:ssa grillivastuksilla sen verran että pinjasiemenet paahtuvat / pinta saa hiukkasen väriä. Buon appetito!

Kuva

 

– Laura

 

Mainokset