mansikka-vadelma-kakku

Tämän kakun juju piilee tahini-tahnalla ja seesaminsiemenillä maustetussa pohjassa. Resepti on vegaaninen, sokeriton ja se on mahdollista toteuttaa helposti myös gluteenittomana (korvaa vehnäjauho gluteenittomalla jauhoseoksella). Tähän kakkuun saat myös loistavasti käytettyä pakastevadelmasi!

Tarvitset:

  • 1 dl jauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl tahini-tahnaa
  • 0,5 dl seeminsiemeniä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl oljyä / kookosrasvaa
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • 4 + 1 rkl hunajaa
  • 300 g pakastevadelmia
  • 300 g tuoreita mansikoita

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele voidellun / leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 200°C:ssa muutama minuutti. Lisää sitten jäiset vadelmat ja jatka paistoa kunnes marjat ovat kunnolla sulaneet. Paloittele tuoreet marjat sillä välin. Lisää viimeinen ruokalusikallinen hunajaa kuumien vadelmien päälle. Anna piirakan vähän jäähtyä. Asettele sitten mansikat kauniisti ja tarjoile.

Kuva

Kuva

Kuva

 

– Essi & Laura

Mainokset