Suklaamarengit

Kuva

Nämä herkut valmistuivat vaivattomasti ja raaka-ainelistakin oli sopivan lyhyt! Olen jonkin aikaa haaveillut jättimäisten marenkien tekemisestä ja sainkin ilahtua niiden helppoudesta. Tällä ohjeella et voi epäonnistua. Makeannälkäkin tyrehtyy parin suupalan jälkeen takuuvarmasti.

Tästä ohjeesta tulee 5-6 isoa marenkia.

Suklaamarengit

– 3 valkuaista
– 1 3/4 dl sokeria
– noin 60 g suklaata (maun mukaan)

Erottele valkuaiset ja laita sokerin kanssa isohkoon muovikulhoon. Laitan kulho vesihauteeseen. (Kattilan veden kuuluu vain poreilla, ei kiehua villisti.) Vatkaa samalla seosta sähkövatkaimella pienellä teholla.

Kun marenki alkaa olla kauniin kiiltävää ja tuntuu sormelle kuumalta, siirrä kulho pois vesihauteesta. Jatka vaahdottamista täydellä teholla kunnes marenki on jäähtynyt kädenlämpöiseksi ja on jämäkkää ja kiiltävää. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja kääntele vain parilla pyöräytyksellä marengin joukkoon, jotta siihen jää kunnolla mukavia raitoja.

Tee marengista kahden lusikan avulla kasoja leivinpaperin päälle. Paista marengit uunissa 125°C n. 50 min, jonka jälkeen sammuta uunista virta ja anna niiden kuivua jälkilämmöllä tunnin verran. Paistoa kannattaa harkita hieman oman mieltymyksen mukaan, riippuen siitä, haluaako niistä sisältä raakoja vai kokonaan kuivia. Nauti!

 

 

Mainokset