Mustapapudippi

Illallisen voi toteuttaa näinkin: valmista mukava kulhollinen ruokaisaa dippiä (hummusta) ja tarjoile sen kaverina kasviksia ja tuoretta leipää. Nälkä lähtee ja tulee syötyä kevyesti!

Jos papudippiä jää yli voi sen hyödyntää maukkaana leivänpäällisenä.

Tarvitset:

250g kuivia mustia papuja (/pari tölkkiä valmiiksi kypsennettyjä papuja)
1/2 kasvisliemikuutio
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl korianterin siemeniä (tai jos sattuu olemaan 1 rkl tuoretta korianteria niin vielä parempi)
1 tl kuminan siemeniä
2 tl oreganoa
0,5 tl chiliä
1 tl suolaa
1 tl pippuria
3 rkl oliiviöljyä

Laita pavut likoamaan runsaaseen veteen jo aamulla tai edellisenä päivänä, jos käytät kuivapapuja. Niiden tulisi liota ainakin 8 tuntia.

Huuhtele liotetut pavut ja laita kiehumaan kattilaan, kunnes ne ovat kypsiä. Tämä vie reilu puoli tuntia.
Silppua sillä välin sipulit. Kuullota ne pannulla oljyssä siementen kanssa.

Kaada kypsien papujen keitinvesi pois lähes kokonaan, tilkkasen (desin verran) vettä voit jättää. Lisää joukkoon sipulit ja kaikki loput mausteet, sekä murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Sekoita ja anna vielä hetken verran hautua miedolla lämmöllä.

Sekoita sitten sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Jos tuntuu, että dippi jäi hieman vetiseksi niin lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja varovasti ripotellen ja samalla sekoittaen.

Tarjoa haaleana tai viileänä!

Kuva

 

– Laura

Advertisements