Perinteinen hummus

Nykyään näkee niin monenlaista hummusta mitä kummallisimpine resepteineen, että ajattelin jakaa ja toteuttaa ihan sen alkuperäisen reseptin mukaisen hummuksen. Sen tekeminen on helppoa ja maku takuuvarmasti hyvä – juuri sellainen kuin pitääkin olla. Ja jota kehtaa tarjoilla myös israelilaisille ystävilleen illallisella! 🙂

Tarvitset:

1 tlk kikherneitä (n. 450g)
1 sitruuna
2 rkl tahini-tahnaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl suolaa
1 pieni valkosipulin kynsi
n. 3 rkl vettä

+ koristeluun: paprikajauhetta, kuminaa, oliiviöljyä

Kuva

Purista siruunan mehu kulhoon. Sekoita ensin sauvasekoittimella sitruunamehu sekä tahinitahna keskenään, noin minuutin ajan. Lisää sitten öljy, valkosipuli, kumina, suola sekä tilkka vettä. Sekoita.

Huuhtele kikherneet. Kaada ne lopuksi mukaan ja survo tasaiseksi massaksi. Lisää hiukan vettä jos tuntuu liian tukuisalta.

Kuva

 

Tarjoilua voi tietenkin soveltaa, mutta tässä klassinen hummus-plate -malli:

Kaavi massa lautaselle. Levitä se nuolijalla/lusikalla padoten reunat korkeammiksi ja jättäen keskelle kraaterin.

Kuva

Kaada keskelle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle kuminaa sekä paprikajauhetta.

Kuva

Sitten vaan kimppuun! Tarjoa hummuksen kanssa pitaleipää, falafelejä, grillattua kanaa, kalaa, munakoisoa, sieniä jne. sekä kasviksia, kuten: tomaatti, kurkku, porkkana, oliivi sekä yrtit.

Kuva

– Laura

Mainokset