Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

Välillä saa herkutellakin! 🙂
En osannut päättää sopivaa juustokakku-reseptiä, joten yhdistelin ja kehittelin omani. Tämä kakku on pehmeän suussasulava, raikas ja sai appivanhemmilta paljon kehuja! 🙂

Ainesosat:

Pohja:
200g digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
200g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vanilijasokeria

Kiille:
2 prk mustikka-pilttiä
3 liivatetta
1 rkl vettä (tai mustikkamehua)
(2 tl sokeria maun mukaan)
(Valkosuklaa-sulaa koristeluun)

1. Murenna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.

2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai astiassa mikrossa vesikupin kanssa).

3. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, valkosuklaa ja vanilijasokeri.
Kiehauta sitruunamehu ja sekoita lionneet liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana sekoittaen liivate-mehu juusto-valkosuklaa-seokseen. Vatkaa kerma ja lisää seokseen.

4. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

5. Valmista kiille: liivatelehdet kylmään likoon, kiehauta vesi, lisää siihen liivatelehdet ja valuta piltti-(sokeri)-seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kiille jähmettyneen täytteen päälle. Kiilteen kovettua (jääkaapissa vielä n. 2 tuntia) voit koristella sen vielä ylijääneellä valkosuklaalla. Voila!

-Anne

Mainokset