Puolukka-kinuski-valkosuklaa-juustokakku & kookos-viinirypäle-valkosuklaa-juustokakku

Lisää juustokakkuvariaatioita! Nämä ovat jokseenkin itse keksimiäni juustokakkureseptejä, vaikkakaan eivät ole tuskin ihan ainoita maailmassa. Mutta nam! 😛 tein molemmat kakut samalla kertaa, siksi reseptit ovat jokseenkin samanlaiset. Tuorejuuston voi aina korvata raikkaammalla maitorahkalla, mutta turkkilainen jugurtti näissä on must! Mutta tässä reseptit kuvineen:

Puolukka-kinuski-valkosuklaa-juustokakku

Ainesosat:

Pohja:
200g digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
200g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vanilijasokeria
1 pussi/ n. 300g puolukoita
n. 1 dl kinuskikastiketta

1. Murenna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.

2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai astiassa mikrossa vesikupin kanssa).

3. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, valkosuklaa ja vanilijasokeri.
Kiehauta sitruunamehu ja sekoita lionneet liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana sekoittaen liivate-mehu juusto-valkosuklaa-seokseen. Vatkaa kerma ja lisää seokseen.

4. Kaada puolet täytteestä irtopohjavuokaan ja ripottele väliin puolukoita ja kevyesti kinuskikastiketta. Kaada tasaisesti loput täytteestä päälle ja ripottele loput puolukat kakun päälle. Laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

5. Ennen tarjoilua lorauta vielä kevyesti kinuskikastiketta kakun päälle koristeeksi ja mukavaksi makuvivahteeksi puolukoiden kanssa. Nam!

20140720-113002-41402499.jpg

20140720-113003-41403374.jpg

Kookos-viinirypäle-valkosuklaa-juustokakku

Ainesosat:

Pohja:
150g digestive-keksejä
1 dl kookoshiutaleita
75g voita tai kookosöljyä

Täyte:
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
200g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kookoshiutaleita
1 tl vanilijasokeria

Päälle:
Viinirypäleitä
Kookoshiutaleita

1. Murenna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.

2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai astiassa mikrossa vesikupin kanssa).

3. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, valkosuklaa ja vanilijasokeri.
Kiehauta sitruunamehu ja sekoita lionneet liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana sekoittaen liivate-mehu juusto-valkosuklaa-seokseen. Lisää kookoshiutaleet. Vatkaa kerma ja lisää seokseen.

4. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja
laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

5. Pilko viinirypäleet puoliksi ja asettele kakun päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita. Tarjoile!

20140720-114052-42052857.jpg

20140720-114053-42053792.jpg

20140720-114114-42074469.jpg

Anne ☺️🍇🍰

Mainokset