Basilika-pannacotta

Kesän marjasatoa voi hyödyntää vaikkapa tällaisen helpon ja herkullisen jälkiruoan muodossa. Ollaan tehty pannacottaa tällä reseptillä kesän aikana jo useita kertoja, ja näin kuumalla se on tuntunut olevan raikas ja maistuva jälkiruoka myös vieraillemme.

IMG_0759

4-6 annosta:

4 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarian jogurttia
4 rkl tomusokeria
3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1-2 rkl omenamehua

päälle tuoreita marjoja ja sitruunamelissaa

IMG_2480

IMG_2486

Sekoita tomusokeri sekä hienonnettu basilika jogurttiin.

IMG_2489

Anna liivatteiden liota vedessä, kunnes ne pehneveät. Puserra liivatelehdet vedestä ja liuota ne kiehuvaan mehutilkkaseen. Kaada hienona nauhana jogurtin joukkoon samalla sekoittaen.

IMG_2497

Jaa annolaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

IMG_2501

Ennen tarjoilua silppua päälle tuoreita marjoja ja koristele sitruunamelissan lehdellä.

IMG_2510

– Laura

Advertisements