Pikku Myy -naamiaisasu

urlHaluaisitko olla naamiaisissa Pikku Myy? Minä ainakin olen kaavaillut sitä jo pitkään ja vihdoin eteeni tuli tilaisuus toteuttaa yksi suosikkihahmoni kostyymi.

Jos on näppärä ompelukoneen käyttäjä niin tällainen leninki on yhdessä illassa loihdittu!

IMG_2709

Tarvitset:

2 m punaista leninkikangasta
20 cm vaaleanpunaista vantteraa rusettikangasta
20 cm ohutta joustavaa mustaa kangasta hanskoihin

nahkanilkkurit
mustat legginsit
punaoranssia hiusväriä
kajaalia kulmien piirtämiseen
poskipunaa

IMG_2710IMG_2711

Mekon voit ommella minkä tahansa pitkähihaisen puseron kaavan mukaan; jatkat vain helmaa pidentäen ja leventäen. Sopiva pituus helmalle on säären puoliväliin saakka.

Takaosan napituksen ei tarvitse olla oikeasti avattava, jos haluaa vähän oikoa. Eli siitä tulee vain ”hämy-napitus”, koristus. Tarkista vain sitten, että pää mahtuu kaula-aukosta ilman nappisysteemeistä. Napit voit tehdä samasta kankaasta kuin hanskat: tunge täytteeksi vaikkapa kankaan jämäpaljoja ja ompele käsin napakaksi palleroksi.

Vaaleanpunaisesta kankaasta siis askarrellaan rusetti, ja voi olla hyvä idea kiinnittää se mekkoon, jottei se sitten irrallisena pyöri ympäri kaulaa ja se myöskin asettuu kauniimmin. Tein vaaleanpunaisesta kankaasta myöskin kaula-aukon kanttaukset.

Helmaan kannattaa laittaa käänteen sisään jotakin vankempaa kangasta, jotta helmasta tulee hieman ulkonevampi. Sitten lenkinki vain ”roiku” päällä.

IMG_2712 IMG_2744

Hanskojen mallina on paras tietenkin oma käsi. Muista jättää VÄHINTÄÄN 1 cm saumavarat sormiin!!!

Tee nuttura, kiinnitä se lakalla ja sprayaa hiusväriä lopuksi. Poskipunan kanssa ei tarvitse pihistellä. Vahvenna kulmakarvoja ja piirrä ne siten, että ne sojottavat hieman ylös ”vihaisena”. Jos haluat voit myös piirtää 2 tuimaa viivaa kulmien väliin.

IMG_2714

IMG_2716

”Kun minä kasvan isoksi, minusta tulee merirosvo!” – Pikku Myy

– Laura

Mainokset