Nonun lohilaatikko

Syksyisellä retkellämme Tukholmaan tapasimme äitini serkun, kaukaisen sukulaisen, joka ihastutti sekä vieraanvaraisuudellaan, että keittotaidoillaan! Pääsin seuraamaan vierestä miten herkullinen koko perheen illallinen valmistui tukholmattaren perinteisellä reseptillä.

Nonus Laxlåda (för hela familjen)

2 kg perunoita
200g kylmäsavulohta
5 dl vispikermaa
2 tl tilliä
1 tl pippuria
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
0,5 dl korppujauhoja
oliiviöljyä

1 sipuli*
1 valkosipulinkynsi*

*voi jättää pois lapsiystävällisessä versiossa

Kuori perunat ja keitä niitä n. 20 min ajan, kunnes ne ovat kypsiä, mutta eivät vielä liian pehmeitä. Sekoita kerma ja mausteet keskenään. Raasta juusto.

IMG_2810IMG_2816

Leikkaa perunat noin 0,5-1 cm paksuisiksi siivuiksi. Silppua myös lohi. Jos haluat laittaa sipulia, niin sillpua sipulit ja kuullota ne pannulla.

Kasaa sitten öljyttyyn uunivuokaan kerroksittain perunaa ja lohta. Kaada päälle krma-mauste-seos. Ripottele päälle korppujauhot sekä juustoraste.

IMG_2825

Paista uunissa 225°C 25-30 min, kiertoilmauunissa riittänee 20 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kera! 🙂

IMG_2832

IMG_2835– Laura

Mainokset