Pinaattiletut

Pinaattiletut olivat lapsena suurinta herkkuani, ja halusin tehdä niitä alusta alkaen itse kotona. Ja hyviähän ne olivat!

Sekaan voisi laittaa myös esimerkiksi nokkosia ja täysjyväjauhoja.

_MG_8297

Ohje:

300 g pakastepinaattia (tai reilu puoli kiloa tuoretta)
3 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
(1/2 dl silputtua ruohosipulia)
suolaa
mustapippuria
hyppysellinen muskottipähkinää
2-3 rkl voita sulatettuna

Sulata pinaatit mikrossa ja valuta niistä ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa pinaatit, munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja mausteet. Sen jälkeen lisää loput maidosta, katso kuitenkin ettei taikinasta tule liian löysää. ”Poraa” taikina tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Lisää voisula taikinaan ennen paistamista.

Tasakokoisia pieniä lettusia saa helpoiten tehtyä lettupannulla, mutta itse tein valurautapannulla aivan kelpo yksilöitä.

Tarjoile pinaattiletut esimerkiksi parmesaanin kanssa.

_MG_8295

Tällä kertaa tein lettujen kaveriksi myös coucousia sekä tsatsikia.

_MG_8301

– Essi

Advertisements