Persimonkakku

Sesonkiherkkuja pöytään! Kokeile pohjaan myös pipareita digestive-keksien sijaan, niin saat tästä oivan tarjottavan pikkujouluihin. image 50 g voita
200 g digestive-keksejä
1rkl kaakaojauhetta
2 persimon hedelmää
2 kananmunaa
4 dl turkkilaista (tai muuta tukuisaa jogurttia)
0,75 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita pehmenneen voin sekä kaakaojauheen kanssa tiiviiksi massaksi. Levitä irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle tasaisesti. Valmista täyte. Silppua toinen persimon hienoksi, jätä toinen koristelua varten. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen. Kaada pohjan päällä ja kypsennä uunissa, 180’c:ssa, noin 50 min ajan tai kunnes täyte ei enää hylly. Peitä kakku kevyesti foliolla, jos et halua että sen pinta saa ruskeaa väriä. Kakun kypsyttyä anna sen jäähtyä ja koristele se sitten ohuilla persimon-siivuilla. Anna hyytyä vielä mielellään pari tuntia ennen tarjoilua.

image Laura

Advertisements